Продължете към съдържанието

Творческият дом

Как да ни намерите?     
В центъра на с.Струмяни е отклонението за с.Илинденци – 3.5 км. Като се следват указателните табели още от главния път се навлиза в с.Илинденци, преди детската градина в дясно се излиза на обширния асфалтов паркинг в началотo на Скулптурния парк. Препоръчително е по-големите автобуси да се паркират до детската градина поради тесният път и следващи остри завои.                                                                                        
През 2004-2005 година е извършена рехабилитация на пътя, водещ до Скулптурния парк и е построен Информационен център.

Забележителности
Наред с отличните условия за творчество, районът изобилства и с множество културни, исторически и природни забележителности. В съседство се намират стари римски мини, многобройни карстови пещери, величествени върхове и тучни поляни. На минути път от Арт центъра са така наречените “Целебни извори на Ванга”, местностите “Водопада”, “Занданите”, “Скалите” – представляващи изключително красиви каменни образувания, самите уникални скулптурни обекти. Скалите край селото предлагат изключителни  условия за практикуване на скално катерене. Във Вихренско-Синанишкия карстов район на Пирин се намира и един от най-известните обекти – пропаста „Алко“, дълбока 132 метра. Не далеко от селото има места за ловуване на пернат и друг дивеч. От селото тръгват и множество туристически пътеки из Пирин планина и пр. Всички тези места предлагат възможност за наситен, приятен и съдържателен престой в продължение на дни и седмици.

Творчески прояви
Всяка година в „Арт център Илинденци“ се провеждат творчески акции с участие на скулптори, художници и други представители на изобразителното и музикално изкуство.
Осъществяват се различни образователни и културни програми, организирани от фондация “Арт Център-Илинденци”.

Към „Арт център Илинденци“